Wednesday, July 29, 2009

Äppel-banan-citronpaj Apple-banana-lemon pie

3 äpplen
2 bananer
2 msk citronsaft
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl farinsocker
1 / 2 tsk kanel
1 / 2 tsk muskotnöt
100 g smör eller margarin
1 paket pajdeg

Ställ fram smör/margarin och lägg ugnen på 200 grader
Skär äppel och banan i bitar och rör ner i citronsaften
Blanda mjöl, socker och kryddor och blanda med smöret till en smulig deg
Lägg ut pajdegen i en pajform
Häll frukten på pajbottnen
Strö smuldegen över blandningen
Grädda i 200 grader 35-40 minuter

Skär i bitar och servera med vaniljglass. Om man vill kan man också skvätta i lite cognac i fruktblandningen


3 apples
2 bananas
2 tbsp lemon juice
2 dl wheatflour
1 dl sugar
1 dl brown sugar
1/2 tsp cinnamon
1/2 tsp nutmeg
100 g butter or margarine
1 pastry shell

Cut apples and bananas in chunks and mix with lemon juice
Mix flour, sugar and spices and mix butter to crumby mixture
Put the pastry shell in a oven pan
Pour the fruit in pastry shell
Sprinkle over the crumb mixture
Bake at 200 C for 35-40 minutes

Serve with vanilla icecream. For extra flavour you can add cognac to the fruit mixture

No comments:

Post a Comment