Monday, July 6, 2009

Korvsoppa - Sausagesoup

Klassiskt recept för 4-6 personer.

7 stora potatisar
1 buljongtärning
4 grillkorvar
1 lök
200 g sopprötter
1 rejäl nypa torkad timjan
2 tsk krossad svartpeppar
2 tsk salt
vatten

Skala och skär potatisarna i bitar
Koka upp vatten och tillsätt potatisbitarna samt buljongtärningen och låt koka under lock
Skiva korven, hacka löken och bryn i stekpanna med timjan
Krydda med salt och peppar
Häll korven i kastrullen med potatis
Tillsätt sopprötterna
Låt koka under lock tills potatisen är mjuk


SAME IN ENGLISH

A classic recipe for 4-6 people.

7 large potatoes
1 bullion cube
4 grillsausages (Atrilli)
1 onion
200 g soup roots
1 hefty pinch of dried thyme
2 tsp crushed black pepper
2 tsp salt
water

Peal and cut potatoes into pieces
Boil water and add the potato pieces and bullion cube and boil under a lid
Slice the sausages, chop the onion and fry in a frying pan with thyme
Add salt and pepper
Put the meat in the pot with potatoes
Add soup roots
Boil under a lid until the potatoes are ready

No comments:

Post a Comment