Saturday, June 27, 2009

konservmat - tin-food

Det var ett tag sedan jag var till affären, men det ger ju bara kreativare/enklare maträtter. För 4 pers.

Tonfisk-tomatpasta

1 burk tonfisk i olja (200g)
1 burk tomatkross med chili (400g)
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk torkad basilika
1 tsk salt
1 påse makaroner (400g)

Koka makaroner
Hacka lök och vitlök
Häll tonfisk, lök och vitlök i en stekpanna
Stek tills löken fått lite färg
Häll i tomatkross och krydda med salt och basilika
Låt puttra ett par minuter

Serveras med kranvatten eller saft. Lämpar sig inte så väl under värmeböljor, så jag svettades 2 floder medan jag åt.


SAME IN ENGLISH

Tuna-tomato pasta

It has been a while since I went to the store, but this makes only more creative/simpler dishes. For 4 pers.

1 canned tuna in oil (200g)
1 can of crushed tomatoes with chili (400g)
1 onion
1 garlic clove
1 tbsp dried basil
1 tsp salt
1 bag macaroni (400g)

Boil macaroni
Chop the onion and garlic
Pour the tuna, onion and garlic in a frying pan
Fry until the onion get a little color
Pour in crushed tomatoes and season with salt and basil
Let it simmer a couple of minutes

Served with tap water or juice. Not so suitable during heat waves, so I was sweating rivers while I ate.

No comments:

Post a Comment