Tuesday, June 2, 2009

Köttsoppa - Meat soup

Detta recept är drygt men man kan frysa in soppan ifall man inte vill äta samma mat i många dagar i sträck. Räcker till 4-6 portioner.

7 stora potatisar
1 buljongtärning
400 g maletkött
1 lök
200 g sopprötter
1 rejäl nypa torkad timjan
2 tsk krossad svartpeppar
2 tsk salt
vatten

Skala och skär potatisarna i bitar
Koka upp vatten och tillsätt potatisbitarna samt buljongtärningen och låt koka under lock
Hacka löken och bryn den med köttet i stekpanna
Krydda med salt och peppar
Häll köttet i kastrullen med potatis
Smula ner timjan i stekpannan och värm försiktigt
Tillsätt lite vatten och häll i kastrullen
Tillsätt sopprötterna
Låt koka under lock tills potatisen är mjuk


SAME IN ENGLISH

With this recipe you get a lot of soup, but you can put the soup in the freezer if you do not want to eat the same food for many days. Enough for 4-6 people. 

7 large potatoes 
1 bullion cube
400 g minced meat 
1 onion 
200 g soup roots 
1 hefty pinch of dried thyme 
2 tsp crushed black pepper 
2 tsp salt 
water 

Peal and cut potatoes into pieces 
Boil water and add the potato pieces and bullion cube and boil under a lid 
Chop the onion and fry with the meat in the frying pan 
Add salt and pepper 
Put the meat in the pot with potatoes 
Put the thyme in the frying pan and heat gently 
Add a little water and pour it into the pot 
Add soup roots 
Boil under a lid until the potatoes are ready

No comments:

Post a Comment