Sunday, November 14, 2010

Omelett muffins - Omelet cup-cakes

Denna rätt lämpar sig utmärkt på söndagar när man är saltsugen men inte riktigt orkar koka riktig mat. Skinkan kan vara vilka köttrester som du råkar ha i kylskåpet. Variera till exempel med kebabkött.

3 ägg
3 skivor skinka el annat kött
3 klyftor vitlök
3 stänk tabasco
1 tsk salt

Om du råkar ha en matberedare som finhackar alla ingredienser är det bara att slänga i allt, mixa och sedan portionera i muffinsformar med sked. Lägg in i ugnen på 225 grader tills ägget stannat, eller om du har rått kött bör du kanske vänta lite längre. Garnera med en persiljakvist.


SAME IN ENGLISH:
This dish is excellent on Sundays when you are craving salt, but not quite have the energy to cook real food. The ham can be any residual meat that you happen to have in the fridge. Vary for example with kebab meat.

3 eggs
3 slices ham or other meat
3 cloves garlic
3 dashes hot pepper sauce
1 teaspoon salt

If you happen to have a food processor to chop all the ingredients just toss in everything, mix and then portions of the muffin cups with a spoon. Cook in oven at 225 degrees until the egg is not runny anymore, or if you have raw meat you should probably wait a bit longer. Garnish with a sprig of parsley.

No comments:

Post a Comment