Sunday, February 2, 2025

Kung pao blomkål - Kung pao cauliflower



2 dl vatten
1 msk majsstärkelse
2 msk risvin
2 msk soyasås
2 msk risvinäger
2 msk kinesisk soyasås

Blanda allt i en skål och låt dra

2 gånger:
2 dl speltsiktmjöl
1,5 dl vatten
salt
vitpeppar

Blanda i en skål eller 2 fat och vispa ihop med en gaffel

1 blomkålshuvud
kokosfett

Skär i buketter och rulla i smeten
Fritera i kokosfett, 7/9 värme, tills gullenbruna
Ställ att rinna av på fat med hushållspapper

4 skivor ingefära
4 chili
3 vitlöksklyftor
1 dl paprika
1 dl rödlök
1 dl cashew eller andra nötter
olja

Skala och skiva ingefäran
Ta kärnorna ur chilin och finhacka
Skala och finhacka vitlök och rödlök
Ta kärnorna ur paprikan och hacka
Värm olja i en stor gryta och fräs ingefära och chili lätt
Tillsätt vitlök, rödlök samt paprika och fräs ännu en stund
Vispa upp såsen och häll i
Låt puttra tills såsen tjocknar
Tillsätt den friterade blomkålen och cashewnötter

SAME IN ENGLISH

2 dl water
1 tbsp cornstarch
2 tbsp rice wine
2 tbsp soy sauce
2 tbsp rice vinegar
2 tbsp chinese soy sauce

Mix everything in a bowl and let it soak

2 times:
2 dl spelt flour
1.5 dl water
salt
white pepper

Mix in a big bowl or 2 bowls and whisk together with a fork

1 cauliflower head
coconut fat

Cut into florets and roll in the batter
Fry in coconut fat, 7/9 heat, until golden brown
Set aside to drain on a plate with paper towels

4 slices ginger
4 chilies
3 garlic cloves
1 dl bell pepper
1 dl red onion
1 dl cashews or other nuts
oil

Peel and slice the ginger
Remove the seeds from the chilies and finely chop
Peel and finely chop the garlic and red onion
Remove the seeds from the peppers and chop
Heat the oil in a large pot and lightly fry the ginger and chili
Add the garlic, red onion and peppers and fry for a while longer
Whisk the sauce and pour in
Let simmer until the sauce thickens
Add the fried cauliflower and cashew nuts

No comments:

Post a Comment