Sunday, February 2, 2025

Räkstjärtar i vitlöksås - Shrimps in garlic sauce



6 vitlöksklyftor
450g räkstjärtar
2msk fish sauce
1tsk kummin
1tsk cayenne
1tsk svartpeppar
1tsk smoked paprika
1msk olivolja
2msk olja
1dl vitvin
60g spenat
50g smör
2msk citronsaft
ljust bröd

Skala och riv vitlök i en skål
Blanda i räkstjärtar, fish sauce, kryddor och 1msk olivolja
Låt dra i 10min
Hetta upp olja i en stor stekpanna
Stek räkorna på hög värme, ca 1 min per sida
Häll i vitvin och låt koka 1min
Slå av värmen och rör ner smöret
När smöret smält, lägg i spenat och rör ca 1 min
Pressa över citronjuice och servera med ljust bröd

SAME IN ENGLISH

6 garlic cloves
450g shrimp tails
2tbsp fish sauce
1tsp cumin
1tsp cayenne
1tsp black pepper
1tsp smoked paprika
1tbsp olive oil
2tbsp oil
1dl white wine
60g spinach
50g butter
2tbsp lemon juice
white bread

Peel and grate garlic in a bowl
Mix in shrimp tails, fish sauce, spices and 1tbsp olive oil
Leave to marinate for 10min
Heat oil in a large frying pan
Fry the shrimp over high heat, about 1 min per side
Pour in white wine and let boil for 1min
Turn off the heat and stir in the butter
When the butter has melted, add the spinach and stir for about 1 min
Squeeze over lemon juice and serve with white bread

No comments:

Post a Comment