Monday, April 6, 2009

Grisgryta och ris

Verkade som om denna maträtt även var för 3 personer.

7 dl kokande vatten
3 dl ris
1 tsk kalvfond
1 tsk salt

400g marinerade grisstrimlor
1 lök
1 msk rypsolja
1 vitlöksklyfta
400 g kokosmjölk
1 tsk salt

Koka vattnet i vattenkokare och häll över det i en kastrull
Tillsätt kalvfond, salt och ris
Låt småkoka 20 min

Hetta upp olja i stekpanna
Hacka lök och bryn i pannan
Häll i gristrimlorna
Finhacka vitlök och sätt i pannan
När köttet är brynt, tillsätt kokosmjölken
Låt småputtra en stund och tillsätt salt

Servera med tjocka gurkskivor eller annan sallad för annars blir kokosmjölken för tung.

SAME IN ENGLISH

Seemed like this dish was also for 3 persons. 

7 dl boiling water 
3 dl rice 
1 meat bullion cube
1 tsp salt 

400g marinated pork pieces 
1 onion 
1 tbsp oil
1 garlic clove 
400 g coconut milk 
1 tsp salt 

Boil water in a saucepan 
Add meat bullion, salt and rice 
Let simmer 20 min 

Heat up oil in frying pan 
Chop the onion and fry in the pan 
Add the meat
Chop garlic and put it in the pan 
When the meat is fryed, add the coconut milk 
Let simmer a while and add the salt 

Serve with cucumber or other salad, otherwise the coconut milk is too "heavy".

No comments:

Post a Comment