Sunday, April 12, 2009

Maletkött risotto

Söndag är risotton förlovade dag i Helsingfors och därför rörde jag ihop denna skapelse.

3 dl ris
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
400 g malet kött
2 msk olja
1 lök
1 tsk vitlökspulver
½ tsk chilipulver
1 tsk curry
1 tsk krossad svartpeppar
1 msk sojasås
200 g ärt-majs-morot blandning
ketshup

Koka upp vattnet och tillsätt 1 tsk salt, 1 buljongtärning och riset. Låt småputtra 20 min.
Hacka lök och stek i olja i en stekpanna.
Häll i köttet och krydda med vitlökspulver, chilipulver, curry, svartpeppar medan det bryns. Tillsätt sist 1 tsk salt och sojasås.
Vrid av värmen och häll i de frusna grönsakerna.
När riset är klart blandar man i köttet och grönsakerna.

Avnjuts med ketschup och till matdryck gul Jaffa.

SAME IN ENGLISH

Sunday is the special day for risotto in Helsinki, and therefore I mixed up this creation.

3 dl rice
6 dl water
1 vegetable boullion cube
salt
400 g minced meat
2 tbsp oil
1 onion
1 tsp garlic powder
½ tsp chili powder
1 tsp curry
1 tsp crushed black pepper
1 tbsp soy sauce
200 g pea-corn-carrot mix
ketschup

Boil water and add 1 tsp salt, 1 vegetable boullion cube and rice. Let it simmer 20 min.
Chop the onion and fry in oil in a frying pan.
Pour in the meat and season with garlic powder, chili powder, curry powder and black pepper. Add 1 tsp salt and soy sauce.
Turn the heat off and pour in the frozen vegetables.
When the rice is ready mix it with the meat and vegetables.

Serve with ketschup and drink yellow Jaffa.

2 comments:

  1. ja skoadar att du ha haft lite maalakyöts teema nu en tiid, de fint mattis...

    ReplyDelete
  2. Maalaköte je så bilit å lätt ti lag, men nu ha ja ju it jiti e på heila vikon. Hamnar jiet pastasallad nain dag än men sedan var e väl no meir malakyöt pånytt. :P

    ReplyDelete