Thursday, April 2, 2009

Makaroner med gräddig köttbullsås

Idag har jag varit på jobbet, så med andra ord är jag nu frisk. Orkade dock inte handla hem något, eftersom jag ändå är borta över helgen. Dagens recept är för 2 personer, eftersom jag inte klarade av att äta allt själv.

18 st köttbullar, färdigt stekta
1 l vatten
2½ dl makaroner
1 msk havssalt
1 liten lök
2 dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
2 msk rypsolja
3 skak krossad svartpeppar
1 skak chilipulver
½ tsk salt
1 msk senap

Koka upp vattnet i en vattenkokare.
Skala och hacka löken
Häll vattnet i en kastull och tillsätt havssalt samt makaronerna och låt småkoka
Häll rypsoljan i en stekpanna
Bryn löken i stekpannan och tillsätt sedan köttbullarna
Finhacka vitlöken och sätt den i pannan
Häll på lite vatten förrän vitlöken bränns och tillsätt sedan grädden
Vrid ner värmen så inte grädden kokar sönder och krydda med svartpeppar, salt, chili och senap
När makaronerna kokat klart häller man av dem in en pastasil och sköljer med vatten

Servera gärna med inhemsk tomat och avnjut med kranvatten
Smakar krämigt men aningen tungt

MACARONIS WITH CREAMY MEATBALL SAUCE

Today's recipe is for 2 people, because I did not manage to eat it myself.

18 meatballs, ready fried
1 liter of water
2 ½ dl macaroni
1 tbsp sea salt
1 small onion
2 dl of cooking cream
1 garlic clove
2 tbsp oil
3 shakes of crushed black pepper
1 shake chili powder
½ tsp salt
1 tbsp mustard

Boil water in a pot and add sea salt and the macaroni and let it simmer
Peal and chop the onion
Pour the oil in a frying pan
Fry onion in frying pan and then add the meatballs
Chop garlic and put it in the pan
Add some water before the garlic is burned, then the cream
Decrease the heat so the cream does not boil and season with crushed black pepper, salt, chili and mustard
When the macaronies are done, pour it in a strainer and rinse with water

Serve with Finnish tomato and drink tap water. Tastes creamy but slightly heavy

No comments:

Post a Comment