Wednesday, December 18, 2024

Batatsallad - Sweet potato salad



½dl olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ tsk paprikapulver
1 burk kikärter
800g batat
1 påse issallad
1 påse rucola
1-2 paket fetaost (2 om huvudrätt)
1 dl krossad pekannöt
1 msk limejuice

Blanda kryddorna i oljan
Skölj kikärterna
Sätt ugnen på 200C
Skala och tärna bataten
Blanda oljan, kikärterna och bataten
Lägg på en ugnsplåt och grädda 30min
Ta ut ur ugnen och låt svalna lite
Hacka/krossa pekannöt
Riv issallad och rukola på ett fat
Lägg bataten och kikärterna ovanpå salladen
Smula feta över och strö pekannötterna ovanpå
Pressa till sist limejuicen över salladen och servera

SAME IN ENGLISH

½dl oil
1 tsp cumin
1 tsp salt
½ tsp black pepper
½ tsp paprika
1 can chickpeas
800g sweet potato
1 bag iceberg lettuce
1 bag rucola
1-2 package feta cheese (2 if served as main course)
1 dl crushed pecans
1 tbsp lime juice

Mix the spices in the oil
Rinse the chickpeas
Preheat the oven to 200C
Peel and dice the sweet potato
Mix the oil, chickpeas and sweet potato
Place on a baking sheet and bake for 30 minutes
Remove from the oven and let cool a little
Chop/crush pecans
Tear iceberg lettuce and rucola on a plate
Place the sweet potato and chickpeas on top of the salad
Crumble the feta over and sprinkle the pecans on top
Finally squeeze the lime juice over the salad and serve

No comments:

Post a Comment