Sunday, December 1, 2024

Oumph-soppa - Oumph soup



1 lök
2 vitlöksklyftor
chili
gurkmeja
ingefära
smör/olja
1 påse Oumphbitar (eller annat protein)
1 msk soyasås
1 msk oystersauce
1 buljongtärning
5 dl vatten
salt
peppar
4 st potatis
1 burk kokosmjölk
1-2 msk limesaft

Skala och finhacka lök, vitlök, ingefära och gurkmeja-
Ta bort kärnorna ur chilin om du inte vill ha så stark gryta och finhacka.
Fräs i smör/olja i gryta
Häll Oumph, soyasås och oystersauce i grytan före vitlöken bränns och rör om
Tillsätt buljongtärning och vatten
Salta och peppra
Skala potatisen, skär i bitar och lägg i grytan
Fyll vid behov på mer vatten, så potatisen täcks
Låt koka sakta i 20min
Ta grytan av värmen och häll i kokosmjölk samt limejuice

SAME IN ENGLISH

1 onion
2 cloves of garlic
chili
turmeric
ginger
butter/oil
1 bag Oumph chunks (or other protein)
1 tbsp soy sauce
1 tbsp oyster sauce
1 bouillon cube
5 dl water
salt
pepper
4 potatoes
1 can of coconut milk
1-2 tbsp lime juice

Peel and finely chop the onion, garlic, ginger and turmeric
Remove the seeds from the chili if you don't want so spicy soup and finely chop.
Fry in butter/oil in a pot
Add Oumph, soy sauce and oyster sauce into the pot before the garlic burns and stir
Add stock cube and water
Salt and pepper
Peel the potatoes, cut into pieces and add to the pot
If necessary, add more water to cover the potatoes
Let it cook slowly for 20 minutes
Take the pot off the heat and pour in the coconut milk and lime juice

No comments:

Post a Comment