1 citron
½ dl olja
2 klyftor vitlök
2 dl panko skorpmjöl
salt
Riv skalet av citronen och sätt i en kopp
Värm oljan en djup stekpanna på medelvärme
Skala och halvera vitlöksklyftorna och bryn lätt i oljan 2-3 min, plocka sedan bort dem
Häll i panko samt lite salt och rör konstant tills gyllenbrun, ca 3-5 min
Häll över pankon i koppen med citronskal och blanda
4-6 purjolökar
50 g smör
salt och peppar
1 dl torr vermouth / 2 msk äppelcidervinäger
4 dl grädde
Skär purjon på längden och skölj bort eventuell sand/jord
Hacka i ca ½ cm breda halvmånar
Smält smöret i den djupa stekpannan på medelvärme
Tillsätt purjon, salt och peppar och stek ca 15min tills jämnt gyllenbruna
Häll i vermouth eller vinäger och låt koka in ca 1-2 min
Häll i grädden och låt koka ihop ca 3 min
400 g pasta
havssalt
30 g parmesan
½ kruka basilika
tomat
Koka upp pastavatten och salta ordentligt
Koka pastan nästan al dente, ca 1 min kortare än instruktionerna
Överför pastan till purjosåsen och värm upp igen
Tillsätt lite (kok-)vatten om såsen annars är för torr
När såsen och pastan känns färdiga, ta stekpannan av värmen
Tillsätt parmesan och juicen från halva citronen
Smaka om mer salt och peppar behövs
Hacka basilikablad grovt och strö över
Servera med tomat, panko och mer parmesan
SAME IN ENGLISH
½ dl olja
2 klyftor vitlök
2 dl panko skorpmjöl
salt
Riv skalet av citronen och sätt i en kopp
Värm oljan en djup stekpanna på medelvärme
Skala och halvera vitlöksklyftorna och bryn lätt i oljan 2-3 min, plocka sedan bort dem
Häll i panko samt lite salt och rör konstant tills gyllenbrun, ca 3-5 min
Häll över pankon i koppen med citronskal och blanda
4-6 purjolökar
50 g smör
salt och peppar
1 dl torr vermouth / 2 msk äppelcidervinäger
4 dl grädde
Skär purjon på längden och skölj bort eventuell sand/jord
Hacka i ca ½ cm breda halvmånar
Smält smöret i den djupa stekpannan på medelvärme
Tillsätt purjon, salt och peppar och stek ca 15min tills jämnt gyllenbruna
Häll i vermouth eller vinäger och låt koka in ca 1-2 min
Häll i grädden och låt koka ihop ca 3 min
400 g pasta
havssalt
30 g parmesan
½ kruka basilika
tomat
Koka upp pastavatten och salta ordentligt
Koka pastan nästan al dente, ca 1 min kortare än instruktionerna
Överför pastan till purjosåsen och värm upp igen
Tillsätt lite (kok-)vatten om såsen annars är för torr
När såsen och pastan känns färdiga, ta stekpannan av värmen
Tillsätt parmesan och juicen från halva citronen
Smaka om mer salt och peppar behövs
Hacka basilikablad grovt och strö över
Servera med tomat, panko och mer parmesan
SAME IN ENGLISH
1 lemon
½ dl of oil
2 cloves of garlic
2 dl panko crust flour
salt
Grate the zest from the lemon and put in a cup
Heat the oil in a deep frying pan over medium heat
Peel and halve the garlic cloves and brown lightly in the oil for 2-3 minutes, then remove them
Pour in panko and a little salt and stir constantly until golden brown, about 3-5 minutes
Pour the panko into the cup with the lemon zest and mix
4-6 leeks
50 g of butter
salt and pepper
1 dl dry vermouth / 2 tbsp apple cider vinegar
4 dl cream
Cut the leek lengthwise and rinse off any sand/soil
Chop into half-moons about ½ cm wide
Melt the butter in a deep frying pan over medium heat
Add the leek, salt and pepper and fry for about 15 minutes until evenly golden brown
Pour in vermouth or vinegar and let it cook in for about 1-2 minutes
Pour in the cream and let it cook for about 3 minutes
400 g of pasta
sea salt
30 g parmesan
½ pot basil
tomato
Boil pasta water and salt generously
Cook the pasta almost al dente, about 1 minute shorter than the instructions
Transfer the pasta to the leek sauce and reheat
Add a little (cooking) water if the sauce is otherwise too dry
When the sauce and pasta feel ready, take the frying pan off the heat
Add Parmesan and the juice from half the lemon
Taste if more salt and pepper is needed
Coarsely chop basil leaves and sprinkle over
Serve with tomato, panko and more parmesan
½ dl of oil
2 cloves of garlic
2 dl panko crust flour
salt
Grate the zest from the lemon and put in a cup
Heat the oil in a deep frying pan over medium heat
Peel and halve the garlic cloves and brown lightly in the oil for 2-3 minutes, then remove them
Pour in panko and a little salt and stir constantly until golden brown, about 3-5 minutes
Pour the panko into the cup with the lemon zest and mix
4-6 leeks
50 g of butter
salt and pepper
1 dl dry vermouth / 2 tbsp apple cider vinegar
4 dl cream
Cut the leek lengthwise and rinse off any sand/soil
Chop into half-moons about ½ cm wide
Melt the butter in a deep frying pan over medium heat
Add the leek, salt and pepper and fry for about 15 minutes until evenly golden brown
Pour in vermouth or vinegar and let it cook in for about 1-2 minutes
Pour in the cream and let it cook for about 3 minutes
400 g of pasta
sea salt
30 g parmesan
½ pot basil
tomato
Boil pasta water and salt generously
Cook the pasta almost al dente, about 1 minute shorter than the instructions
Transfer the pasta to the leek sauce and reheat
Add a little (cooking) water if the sauce is otherwise too dry
When the sauce and pasta feel ready, take the frying pan off the heat
Add Parmesan and the juice from half the lemon
Taste if more salt and pepper is needed
Coarsely chop basil leaves and sprinkle over
Serve with tomato, panko and more parmesan
No comments:
Post a Comment