Monday, December 16, 2024

Tortilla de Patatas




700 g potatis
2 lök
olja
8 ägg
salt

Skala och skär potatisen i tunna skivor (3 mm)
Skala och hacka löken
Häll rejält med olja i en stekpanna
Stek potatis och lök på låg värme, försiktigt sjudande i 8-12 minuter, vändandes då och då tills potatisen är precis mjuk
Häll av eventuell överflödig olja till en andra stekpanna
Vispa äggen i en stor skål
Lägg blandningen av stekt potatis och lök i de vispade äggen
Salta, rör om och vänta ett par minuter
Tillsätt mer olja i den andra pannan, om det behövs, och värm upp den
När den är varm, häll i blandningen och stek omeletten på hög värme i 1 minut och låg värme i 3-4min
När den börjar stelna runt kanterna och i mitten (fortfarande lite rinnig ovanpå) kolla att den inte fastnat
Placera den första stekpannan upp och ner över den andra pannan och sväng på båda pannorna så omeletten vänds över i den första pannan
Stek på hög värme i 1 minut och låg värme i 2-3 minuter till eller tills den är klar
Den är klar när det känns fast i mitten och en kniv eller tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren
Servera varm eller rumstemperatur, med till exempel en sallad

SAME IN ENGLISH

700g potatoes
2 onion
oil
8 eggs
salt

Peel and cut the potatoes in thin slices (3mm)
Peel and chop the onion
Put a generous amount of oil in a frying pan
Fry potatoes and onion at low heat, maintaining a gentle boil for 8-12 minutes, turning occasionally until potatoes are just fork tender
Drain any excess oil to a second frying pan
Beat the eggs in a large bowl
Put the mix of fried potatoes and onion in the beaten eggs
Season with salt and wait for a couple of minutes
Add more oil in the second pan, if needed, and warm it up
When it is hot, pour in the mixture and cook the tortilla on high heat for 1 minute and low heat for 3-4min
Once it starts to firm up around the edges and in the center (still a little runny on top) make sure it is not stuck
Place the first pan upside-down over the second pan and turn both pans over, flipping the omelette into the first pan
Cook on high heat for 1 minute, and low heat for 2-3 more minutes or until done
It’s done when it feels set in the center and a knife or toothpick inserted into the center comes out clean
Serve warm or at room temperature, with for example a salad

No comments:

Post a Comment