2 cm gurkmeja
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
1 msk olja
1 msk röd currypasta
1 l grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
salt
peppar
1 msk fisksås
4 ägg
200 g blomkål
1 röd paprika
1 msk olja
100 g champinjoner (bruna)
1 röd paprika
1 msk olja
100 g champinjoner (bruna)
200 g ramen-nudlar
3 vårlökar
1 lime (juice)
1 påse babyspenat (60-70g)
Skala och finhacka ingefära, gurkmeja, vitlök och rödlök
Stek i olja ett par minuter i en gryta
Lägg i curry och stek några minuter till
Lägg i buljong, kokosmjölk och fisksås
Koka äggen 6-8min och lägg i kallt vatten
Skär blomkål och paprika i bitar
Stek i olja i stekpanna
Skiva champinjonerna
Lägg i champinjonerna och låt steka med
Koka nudlarna enligt instruktionerna
Hacka vårlöken
Lägg svamparna, grönsakerna, nudlarna och vårlöken i soppan
Pressa i limejuicen
Värm, men koka inte
Ta soppan av plattan och rör ner spenaten
Skala och klyv äggen
Servera soppan och lägg ägghalvorna ovanpå
3 vårlökar
1 lime (juice)
1 påse babyspenat (60-70g)
Skala och finhacka ingefära, gurkmeja, vitlök och rödlök
Stek i olja ett par minuter i en gryta
Lägg i curry och stek några minuter till
Lägg i buljong, kokosmjölk och fisksås
Koka äggen 6-8min och lägg i kallt vatten
Skär blomkål och paprika i bitar
Stek i olja i stekpanna
Skiva champinjonerna
Lägg i champinjonerna och låt steka med
Koka nudlarna enligt instruktionerna
Hacka vårlöken
Lägg svamparna, grönsakerna, nudlarna och vårlöken i soppan
Pressa i limejuicen
Värm, men koka inte
Ta soppan av plattan och rör ner spenaten
Skala och klyv äggen
Servera soppan och lägg ägghalvorna ovanpå
2 cm ginger
2 cm turmeric
1 clove of garlic
1 red onion
1 tbsp oil
1 tbsp red curry paste
1 l vegetable broth
1 can of coconut milk
salt
pepper
1 tbsp fish sauce
4 eggs
200 g cauliflower
1 red bell pepper
1 tbsp oil
100 g mushrooms (brown)
200 g ramen noodles
3 spring onions
1 lime (juice)
1 bag baby spinach (60-70g)
Peel and finely chop ginger, turmeric, garlic and red onion
Fry in oil for a couple of minutes in a pot
Add the curry and fry for a few more minutes
Add broth, coconut milk and fish sauce
Boil the eggs for 6-8 minutes and put in cold water
Cut the cauliflower and bell pepper into pieces
Fry in oil in a frying pan
Slice the mushrooms
Add mushroom and let fry together
Cook the noodles according to the instructions
Chop the spring onion
Add the mushrooms, vegetables, noodles and spring onions to the soup
Squeeze in the lime juice
Heat up, but do not boil
Take the soup off the stove and stir in the spinach
Peel and split the eggs
Serve the soup with the egg halves on top
1 red bell pepper
1 tbsp oil
100 g mushrooms (brown)
200 g ramen noodles
3 spring onions
1 lime (juice)
1 bag baby spinach (60-70g)
Peel and finely chop ginger, turmeric, garlic and red onion
Fry in oil for a couple of minutes in a pot
Add the curry and fry for a few more minutes
Add broth, coconut milk and fish sauce
Boil the eggs for 6-8 minutes and put in cold water
Cut the cauliflower and bell pepper into pieces
Fry in oil in a frying pan
Slice the mushrooms
Add mushroom and let fry together
Cook the noodles according to the instructions
Chop the spring onion
Add the mushrooms, vegetables, noodles and spring onions to the soup
Squeeze in the lime juice
Heat up, but do not boil
Take the soup off the stove and stir in the spinach
Peel and split the eggs
Serve the soup with the egg halves on top
Vitkål och squash passar riktigt bra i sån här soppa också, hälsar storasyster!
ReplyDeleteTack för tipset!
Delete