1 påse Oumph (eller annat protein)
2 tsk riven ingefära
1 nypa torkad chili
1 msk soyasås
1 tsk vitpeppar
3 msk balsamvinäger
1 låda siitakesvamp
2 buljongtärningar
12 dl vatten
1 burk bambuskott (strimlad)
1 msk majsmjöl (blandat i vatten)
1 påse ärter
2 ägg
1 msk sesamolja
2 msk hackad vårlök
Skär Oumphen i lite mindre bitar och lägg i en gryta
Skala och riv ingefära
Lägg ingefära, chili, soyasås, vitpeppar och balsamvinäger i grytan
Värm grytan så Oumphen tinar, men inte bryns
Skiva svampen, lägg i grytan och höj värmen så svampen börjar svettas
Strimla bambuskott
Tillsätt buljongtärning, vatten och bambuskott
Låt koka 5 min
Tillsätt ärter
Blanda majsmjöl i vatten och häll i
Låt puttra en stund
Knäck äggen i en kopp och vispa med gaffel
Ta grytan av värmen och häll i äggen i en tunn stråle medan du rör om
Lägg på sesamolja och hackad vårlök
Smaka och salta vid behov
SAME IN ENGLISH
1 bag Oumph (or other protein)
2 tsp grated ginger
1 pinch of dried chili
1 tbsp soy sauce
1 tsp white pepper
3 tbsp balsamic vinegar
1 box of shiitake mushrooms
2 stock cubes
12 dl of water
1 can bamboo shoots (shredded)
1 tbsp corn flour (mixed in water)
1 bag of peas
2 eggs
1 tablespoon sesame oil
2 tbsp chopped spring onion
Cut the Oumph into slightly smaller pieces and put in a pot
Peel and grate ginger
Add ginger, chili, soy sauce, white pepper and balsamic vinegar to the pot
Heat the pot so that the Oumph thaws, but does not brown
Slice the mushrooms, put them in the pot and raise the heat so the mushrooms start to sweat
Shred the bamboo shoots
Låt koka 5 min
Tillsätt ärter
Blanda majsmjöl i vatten och häll i
Låt puttra en stund
Knäck äggen i en kopp och vispa med gaffel
Ta grytan av värmen och häll i äggen i en tunn stråle medan du rör om
Lägg på sesamolja och hackad vårlök
Smaka och salta vid behov
SAME IN ENGLISH
1 bag Oumph (or other protein)
2 tsp grated ginger
1 pinch of dried chili
1 tbsp soy sauce
1 tsp white pepper
3 tbsp balsamic vinegar
1 box of shiitake mushrooms
2 stock cubes
12 dl of water
1 can bamboo shoots (shredded)
1 tbsp corn flour (mixed in water)
1 bag of peas
2 eggs
1 tablespoon sesame oil
2 tbsp chopped spring onion
Cut the Oumph into slightly smaller pieces and put in a pot
Peel and grate ginger
Add ginger, chili, soy sauce, white pepper and balsamic vinegar to the pot
Heat the pot so that the Oumph thaws, but does not brown
Slice the mushrooms, put them in the pot and raise the heat so the mushrooms start to sweat
Shred the bamboo shoots
Add stock cubes, water and bamboo shoots
Let boil for 5 min
Add peas
Mix cornmeal in water and pour in
Let simmer for a while
Crack the eggs into a cup and beat with a fork
Remove the pot from the heat and pour in the eggs in a thin stream while stirring
Add sesame oil and chopped spring onions
Taste and add salt if necessary
Let boil for 5 min
Add peas
Mix cornmeal in water and pour in
Let simmer for a while
Crack the eggs into a cup and beat with a fork
Remove the pot from the heat and pour in the eggs in a thin stream while stirring
Add sesame oil and chopped spring onions
Taste and add salt if necessary
No comments:
Post a Comment