1 msk smör
1 lök
2 kg potatis
2 anjovisburkar
4 dl grädde
inlagd rödbeta
Smörj en stor ugnsform och sätt resten av smöret åt sidan
Skala och hacka löken fint
Skala och strimla hälften av potatisen
Lägg potatisstrimlorna i ugnsformen
Strö över den finhackade löken
Sätt ugnen på 200C varmluft
Öppna anjovisburkarna och häll spaden från ena i ugnsformen
Häll bort spadet från den andra
Sätt anjovisen över löken och potatisen
Skala och strimla resten av potatisen och lägg i ugnsformen
Sätt små klickar av smöret över gratängen och häll över grädden
Grädda 45-60min
Servera med inlagd rödbeta
SAME IN ENGLISH
1 tbsp butter
1 onion
2 kg potatoes
2 cans of anchovies
4 dl cream
pickled beetroot
Grease a large baking dish and set the rest of the butter aside
Peel and chop the onion finely
Peel and shred half of the potatoes
Place the potato strips in the baking dish
Sprinkle over the finely chopped onion
Set the oven to 200C hot air
Open the anchovies and pour the brine from one into the baking dish
Pour away the brine from the other
Place the anchovies over the onion and potatoes
Peel and shred the rest of the potatoes and place in the baking dish
Place small lumps of butter over the gratin and pour over the cream
Bake for 45-60 minutes
Serve with pickled beetroot
1 tbsp butter
1 onion
2 kg potatoes
2 cans of anchovies
4 dl cream
pickled beetroot
Grease a large baking dish and set the rest of the butter aside
Peel and chop the onion finely
Peel and shred half of the potatoes
Place the potato strips in the baking dish
Sprinkle over the finely chopped onion
Set the oven to 200C hot air
Open the anchovies and pour the brine from one into the baking dish
Pour away the brine from the other
Place the anchovies over the onion and potatoes
Peel and shred the rest of the potatoes and place in the baking dish
Place small lumps of butter over the gratin and pour over the cream
Bake for 45-60 minutes
Serve with pickled beetroot
No comments:
Post a Comment